Vodovod se uselio u nove prostore

SOLIN – U povodu blagdana Male Gospe i Dana grada jučer su u Matoševoj ulici u Solinu otvoreni novi prostori površine oko 220 metara četvornih solinskog pogona Vodovoda i kanalizacije jer su “dosadašnji na Bilankuši bili neuvjetni”, kazao je tom prigodom direktor Vodovoda Kolja Kuzmanić.

Novi prostor neće služiti samo djelatnicima VIK-a već i građanima čitavog Solina – kazao je Kuzmanić naglasivši kako je za uređenje terena i okolnih prometnica zaslužan grad Solin, dok su izvođači radova bili “Innecto” i “Brodoinženjering”. Gradonačelnik Solina Blaženko Boban istaknuo je kako se u Solinu realiziraju brojni projekti i kako od ideje do realizacije prostora Vodovoda, a nedavno i Općinskog suda, nije prošlo niti godinu dana. To je stoga što se u Solinu rješavaju brzo svi problemi, i to susretljivošću ljudi u Gradskom poglavarstvu i Gradskoj upravi. Grad je što se tiče vodoopskrbe i kanalizacije nastavio raditi intezivno, pa je tako u zadnjih pet, šest godina dužina kanalizacijskih kolektora, vodoopskrbne mreže i crpnih stanica narasla tri do četiri puta – zaključio je Boban pohvalivši suradnju s Vodovodom. Prostore je blagoslovio župnik i upravitelj Gospina svetišta don Vinko Sanader, a svečanost su uveličali članovi “Chorus Cantoresa”.

Nakon toga predsjednik Gradskog vijeća dr. Kajo Bućan uručio je i ključeve stanova za dvije obitelji sa socijalne liste grada koji se nalaze u istoj zgradi. To su tročlana obitelj Ivana i Nevenke Radić, te četveročlana obitelj Ante i Tone Vujević koji su bili četvrti, odnosno peti na listi prioriteta za socijalne stanove. Već ranije je Grad dodijelio tri socijalna stana u Hvidrinoj zgradi u Zvonimirovoj. Prezadovoljni smo, nemamo riječi i zahvaljujemo Solinu na ovome stanu od 57 metara četvornih. Podstanari smo bili skoro 25 godina u 20-ak kvadrata, a imali smo zajedno 45 godina staža u Dalmacijacementu – kazao nam je Ante Vujević, inače danas u invalidskoj mirovini, hrvatski branitelj i nositelj Spomenice Domovinskoga rata. Sve ovakve projekte grada pohvalila je ispred Županije i dožupanica Anđelka Vuko. Gradonačelnik Boban i dr. Kajo Bućan potom su sa suradnicima otišli i u Mravince gdje su posjetili Područnu školu Vjekoslava Paraća koja je preuređena zaslugom Grada Solina. Mia SESARTIĆ Izvor: Slobodna Dalmacija www.slobodnadalmacija.hr