Vrijednost poslovne zgrade “ZAGREBTOWER” iznosi 50 milijuna eura

ZAGREB, 11. studenoga 2005. – Na prezentaciji održanoj jučer u Arcotelu Allegra u Zagrebu, gospodin Gerhard Pammer, predstavnik tvrtke PORR Technobau & Umwelt i prokurist tvrtke Zagrebtower d.o.o. , te gospodin Arn Willems, predstavnik CB Richard Ellis d.o.o., predstavili su projekt izgradnje poslovne zgrade “Zagrebtower”. Završetak poslovne zgrade A kategorije očekuje se krajem 2006. godine, a ukupna vrijednost investicije iznosi više od 50 milijuna eura.

Izgradnja modernog poslovnog nebodera pod nazivom “Zagrebtower” započela je u siječnju 2005. godine, na uglu Radničke ceste i Ulice grada Vukovara. U svrhu realizacije projekta osnovana je hrvatsko-austrijska tvrtka Zagrebtower d.o.o., koja se sastoji od hrvatske tvrtke Minik i tvrtke PORR Technobau & Umwelt.. Arhitektonski ured ATP Zagreb, zaslužan je za generalno planiranje i arhitekturu “Zagrebtowera”. Glavni je investitor projekta Zagrebtower tvrtka Europolis. Završetak moderne poslovne zgrade A kategorije, ukupne netto površine 25.700 četvornih metara i s 500 parkirnih mjesta, očekuje se krajem iduće godine, a trenutno se gradi jedanaesti od ukupno 22 kata. Minimalna jedinica poslovnog prostora iznosit će 160 m2 , a maksimalna čak do 2100m2 na jednom katu. “Zagrebtower” svojom središnjom pozicijom pruža niz infrastrukturnih mogućnosti, s obzirom da je udaljen samo 15 minuta vožnje od zračne luke Pleso i središta Zagreba. Nalazi se u samom srcu poslovnog središta grada, u blizini željezničkog i autobusnog kolodvora te preko puta shopping centra Mercator. Partner agencija za marketing i leasing jest CB Richard Ellis d.o.o. iz Zagreba.

Tvrtka PORR, sa sjedištem u Beču, osnovana 1869. godine, među vodećim je europskim tvrtkama u području izgradnje cesta, tunela te poslovnih i javnih zgrada, a generalno izvodi i razvija projekte u području visokogradnje. Od 80-ih godina tvrtka PORR sa svojih ukupno 10.000 zaposlenih, od čega 2500 u inozemstvu, prisutna je na međunarodnom tržištu u čak 15 zemalja, a ostvaruje godišnji promet od 2,1 milijarde eura. Sredinom 2003. godine započelo je djelovanje hrvatske tvrtke PORR Hrvatska koja je dosad na području Zagreba i okolice dovršila projekte poslovno-prodajnog centra Porsche, poslovne zgrade Eurocentar te Kvarner zgrade koja je ujedno i sjedište Wiener Stadtische osiguranja u Hrvatskoj..Trenutno je u fazi planiranja izgradnja apartmanskog naselja na zagrebačkom Jordanovcu. Dodatne informacije: Za sve dodatne informacije kontaktirajte: Tia Svirčević, Project manager, Dialog, Trg žrtava fašizma 3/II, Zareb, tel: 01 4557 221, e-mail:tsvircevic@dialogcom.hr

]]>