Vukovar traži lokaciju za novu srednju školu

VUKOVAR – Početkom rujna iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u Vukovar je odaslano obećanje kako će, radi rješavanja problema sa školskim prostorom, u gradu biti sagrađen još jedan školski objekt.

Posljednje informacije pokazuju kako će sredstva za gradnju zgrade uskoro biti odobrena, pa vukovarska vlast traži pogodnu lokaciju za objekt u koji će biti smještena Prva srednja škola Vukovar. Razmatrajući različite mogućnosti, članovi Gradskog poglavarstva predložili su nekoliko varijanti, navodeći kao mjesto gradnje buduće srednjoškolske zgrade Olajnicu, Županijsku ulicu ili prostor u gradskoj četvrti Borovo naselje. Iako je bilo prijedloga da se škola gradi na području Lijeve bare, pročelnik gradskog Odjela za komunalno gospodarstvo i uređenje grada Nediljko Bešlić, pojasnio je kako je ta lokacija neprihvatljiva, jer je prostornim planom predviđena namjena tog prostora za sportske sadržaje. Nova je zgrada Vukovaru nužna s obzirom na to da je u objekt bivše Ekonomske škole smješteno Veleučilište “Lavoslav Ružička”.

Učenici Prve srednje škole koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku nalaze se u prostoru Gimnazije, oni koji srednjoškolsko znanje stječu na srpskom jeziku nastavu pohađaju u Borovu naselju, dok su gimnazijalci koji se obrazuju na srpskom već treću godinu smješteni u prostor Četvrte osnovne škole. Direktor vukovarske Gimnazije Josip Prpa kaže kako nema prostornih problema u organiziranju nastave, no ističe još uvijek neriješen problem propadanja zgrade Gimnazije. – Zatražili smo mišljenje Instituta građevinarstva iz Osijeka kako bismo se mogli obratiti Županiji i resornom ministarstvu. Podaci kojima trenutačno raspolažemo govore kako probleme nije prouzročio odron lesnog brda, već je voda doprla do temelja zgrade, pa zidovi, pogotovu oni u podrumu, pucaju – navodi Prpa, dodajući kako će u svakom slučaju intervencija mjerodavnih na saniranju zgrade biti nužna. Autor: D. KORPOŠ Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

]]>