Ytong na sajmu SASO 2009.

Reprezentativni nastup tvrtke Ytong d.o.o. na sajmu SASO od 21. do 25. listopada 2009. godine

Ytong HR d.o.o. ekskluzivni je dobavljač građevinskog materijala robne marke Ytong u Hrvatskoj. Sustav gradnje koji je već više od 15 godina prisutan na hrvatskom tržištu, prepoznatljiv je skup inovativnih proizvoda i usluga, te energetski učinkovitih rješenja za gradnju obiteljskih kuća, višestambenih objekata, javnih i gospodarskih građevina, kao i za rekonstrukciju istih. Ytong je uspješno predstavljan gotovo na svim dosadašnjim SASO sajmovima graditeljstva na splitskom Žnjanu. 2009. godine nastup tvrtke Xella Porobeton HR d.o.o. popraćen je i GENERALNIM SPONZORSTVOM, a Ytong štand sveukupno ocijenjen kao jedan od najposjećenijih štandova na ovogodišnjem Sajmu graditeljstva u Splitu.

Tvrtka Ytong uspješno je predstavila:

 Gradnju zidova Ytong termoblokovima 30 cm ili 40+ cm najboljih toplinskih karakteristika kojima se, u komparaciji s klasičnim sustavima gradnje, postiže godišnja ušteda na troškovima za grijanje odnosno hlađenje obiteljskih kuća i do 1.500 kn!

 Gotove projekte Ytong obiteljskih kuća (24 projekta, između ostalih i prve niskoenergetske tipske kuće u Hrvatskoj)

 Revolucionarni proizvod na tržištu termoizolacijskih materijala > Ytong Multipor koj je jedini toplinsko – izolativni materijal s odličnom tlačnom čvrstoćom koji se koristi za izolaciju stropova u podzemnim garažama, podrumima i pothodnicima; kao unutarnja i vanjska izolacija vanjskih zidova; za rješavanje toplinskih mostova na skeletnim konstrukcijama te kao toplinsko – izolacijski sustav kontaktnih fasada.

Njegove osnovne karakteristike su:

  • negorljivost,
  • iznimna tlačna čvrstoća,
  • paropropusnost,
  • izvrsna toplinska izolativnost,
  • prirodnost i
  • neškodljivost za okoliš.Na stručnom skupu Građevinara održanom 23. listopada na sajmu SASO, na kojem su se okupili eminentni stručnjaci iz područja graditeljstva RH, održano je i predavanje od strane voditelja tehnike u tvrtki Ytong d.o.o. , Alena Omerze, ing. građ., na temu iznimnim protupotresnih i protupožarnih svojstava Ytong sustav gradnje što je ocijenjeno kao zanimljivo i stručno predavanje potkrijepljeno nedavno završenim znanstvenim analizama.Ytong d.o.o.Kovinska 4a 10000 ZagrebTelefon: 01 3436 800 Telefax: 01 3464 920www.ytong.hr