Za nagrade sam još premlad

NOVIGRAD – »Iskreno, nisam očekivao takvo priznanje, iako sam već bio nominiran 2000. Ovaj me put predložila Hrvatska gospodarska komora-Županijska komora Pula.

Smatram da sam za takvu nagradu još previše mlad jer s 42 godine imam još mnogo radnog vijeka ispred sebe«, rekao je Roberto Fattori kojeg smo »uhvatili« jučer poslije podne u Zagrebu prije dodjele priznanja CROMA-e za poduzetnika godine. »Samostalni sam poduzetnik već 15 godina, a krenuo sam od nule. Bio sam na Zavodu za zapošljavanje, pa sam otišao u Italiju i nakon povratka pokrenuo sedam firmi. Danas sam vlasnik ili suvlasnik četiri poduzeća«, kaže Fattori. Fattori je vlasnik tvrtke Vision iz Novigrada koja se bavi veleprodajom naočala i zastupanjem Luxottica groupa za jugoistočnu Europu. U Novigradskoj poslovnoj zoni Vidal poduzetnik godine ovih dana počeo je gradnju novog distribucijskog centra. To je treći objekt koji Fattori gradi u Vidalu. Zajedno s talijanskim partnerom Gatto astucci posjeduje tvornicu futrola za naočale Fa.is.a., koja posluje već 11 godina, a te futrole odlaze u čitav svijet.

Također s talijanskim partnerom suvlasnik je firme Solaris koja proizvodi fotonaponske module, tj. solarne ćelije. Tvornica površine tri tisuće četvornih metara otvorena je u Vidalu ove godine. Tvrtka Solea se, pak, bavi turizmom i u stopostotnom je vlasništvu obitelji Fattori. Posjeduju osam kuća za odmor s kapacitetom od 60 postelja u Novigradu, Dajli i Momjanu, koje iznajmljuju turistima. Planirani promet Fattorijevih tvrtki, koje broje 130 zaposlenih, za ovu godinu iznosi 85 milijuna kuna, a ostvareni prihod u ovogodišnjih prvih šest mjeseci 48,3 milijuna kuna. Na kraju 2004. dobit je bila 3,3 milijuna kuna, ali ona iznosi već dvostruko više samo od 1. siječnja do 30. lipnja 2005. U zadnjih godinu dana zaposlili su 25 osoba, a budući da se biznis dalje širi, planiraju otvoriti još 15 do 20 novih radnih mjesta. T. K. Izvor: Glas Istre www.glasiste.hr

]]>