Za nogostupe u središtu 310.000 kuna

OSIJEK – Za rješavanje prioritetnih komunalnih i drugih potreba stanovnika Gradske četvrti “Gornji grad” u 2006. iz gradskog je proračuna izdvojena 431.000 kuna, što je raspodijelilo Vijeće istoimene četvrti na prvoj ovogodišnjoj sjednici.

Pavo Agotić, tajnik GČ “Gornji grad”, objašnjava kako su prošle godine građani u širem središtu grada tražili rješavanje brojnih komunalnih problema i dijelu zahtjeva bit će udovoljeno planskim trošenjem 380.000 kuna namijenjenih ulaganju u komunalnu infrastrukturu. Oto Farkaš, predsjednik GČ “Gornji grad”, uvijek se zauzimao za pomoć udrugama građana te će i ove godine od predviđene svote za gornjogradsku četvrt 11.000 kuna biti utrošeno za obilježavanje crkvenog goda na spomendan sv. Petra i Pavla, ujedno Dana četvrti, a 40.000 kuna raspodijeljeno udrugama. Vijećnici u Četvrti suglasili su se kako najviše novca treba za komunalnu infrastrukturu te će od ukupno 380.000 čak 310.000 kuna biti namijenjeno za sanaciju i gradnju novih nogostupa, primjerice nova pješačka staza treba Ružinoj ulici, pločnik je planiran u prolazu između Ružine i Naselja V.Nazora, zatim na ulazu u Naselje J.Kozarca iz Strossmayerove.

Za javnu rasvjetu u 2006. bit će utrošeno 20.000 kuna, prije svega u Ulici sv. Ane i eventualno za manje rekonstrukcije. U tzv. zeleni program Četvrt će uložiti 40.000 kuna, i to za popravak klupa, primjerice ljuljačke na dječjem igralištu uz Vijenac P.Kolarića, ali i za drvorede. Naime, stanovnici Ulice G.Ćevapovića tražili su da se iz njihove ulice izvadi drvored starih breza jer korijenje diže pločnik, a lišće prlja pročelja zgrada. Kako se očekuje da će nadležna gradska služba udovoljiti njihovu zahtjevu, Četvrt planira dio novca potrošiti za sadnju novoga drvoreda. Stanarima zgrada u Naselju Lj.Babića visoke platane su višegodišnji problem (uostalom kao i u drugim osječkim naseljima) jer je korijenje posve uništilo nogostup i zato su u Četvrti dali zeleno svjetlo za njihovo uklanjanje, a kada Grad to bude potvrdio, Četvrt je spremna pomoći sadnjom prikladnog drveća. Autor: N.ŠPOLJARIĆ Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

]]>