Za zonu zainteresirani Amerikanci, ali i CNN

BELI MANASTIR – Amerikanac hrvatskog podrijetla i bivši predsjednički kandidat, “dečko s Trešnjavke”, Boris Mikšić, osim što će prvi početi gradnju proizvodnog pogona u belomanastirskoj Poslovnoj zoni, bavi se i lobiranjem za zonu kod američkih poduzetnika.

Kako ističe belomanastirski gradonačelnik, dr. Davorin Bubalović, Mikšićevi predstavnici izvijestili su ga tijekom nedavno obavljenih razgovora kako jedna američka tvrtka iz Minnesote, koja se bavi proizvodnjom umjetnih gnojiva, planira poći Mikšićevim stopama i zbog povoljne ponude početi gradnju proizvodnog pogona u Belom Manastiru. “Riječ je o tvrtki koja, navodno, ima dva puta veći godišnji profit od Siemensa” prenosi dr. Bubalović, ističući kako ima razloga vjerovati u spomenute najave, jer se cijela Gradska uprava imala prigodu uvjeriti se u Mikšićevu poduzetničku ozbiljnost, čemu svjedoči i skori početak gradnje pogona za proizvodnju biorazgradive i alufolije. – U poslovnoj zoni tvrtka Baranjski vodovod trenutačno radi na gradnji vodovoda i kanalizacije, a nakon toga će Osijek koteks početi gradnju prometnica kroz zonu, što je osnovni preduvjet početku bilo kakvih radova – nastavlja dr. Bubalović, dodajući kako bi spomenuti radovi trebali biti gotovi za približno dva tjedna, kada nastupa “Mikšićeva mehanizacija”.

Ako sve protekne prema planu, gradnja pogona bi trebala biti gotova krajem proljeća iduće godine, a Mikšić je najavio pompozno otvaranje koje će popratiti CNN – dodaje, objašnjavajući kako će njegova tvornica biti prva slična u Europi.Važno je podsjetiti kako Amerikanci nisu jedini koji su pokazali interes za belomanstirsku zonu, u koju će ulagati i neke mađarske tvrtke. Osim toga, valja istaknuti kako su se za model “privlačenja investitora” zainteresirali i gradonačelnici nekoliko hrvatskih gradova, pa su u belomanastirskoj Gradskoj upravi sve češći pozivi vezani upravo uz poslovnu zonu. Inače, od 47 planiranih parcela trenutačno je zauzeto njih 26, a uskoro se planira i daljnje ‘popunjavanje’. Planiramo da će u skoroj budućnosti tamo biti otvoreno 600-injak novih radnih mjesta, a broj poduzetnika koji su do sada poslali pisma namjere jamče upravo sličan broj – kaže na kraju dr. Bubalović. Autor: I.GETTO Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

]]>