Zanemaruje li Poglavarstvo gradnju »Čačićevih stanova«?!

ZAGREB – Dvanaest oporbenih velikogoričkih vijećnika iz redova SDP-a, HSS-a i TDS-a podnijelo je prošli petak zahtjev za izvanrednom sjednicom Gradskog vijeća.

Kao razlog navode da je Gradsko poglavarstvo zanemarilo velik interes Velikogoričana za projekt stambeno poticane gradnje (tzv. Čačićevih stanova), odnosno da je namjerno opstruiralo provođenje tog projekta u Velikoj Gorici. Poglavarstvo se, stoji u zahtjevu, o tom projektu izjasnilo samo putem priopćenja u kojemu od sebe otklanja napise u medijima. No iz njega se i dalje ne može iščitati konkretno stajalište u vezi s gradnjom tih stanova. Kako novac u proračunu nije osiguran, oporbenjaci drže da je Poglavarstvo dužno građanima dati konkretne odgovore. U gradu su se, nakon brojnih napisa u lokalnom i dnevnom tisku, mogle čuti i informacije da se zbog nastale situacije dogodio raskol u vladajućoj koaliciji koju čine HDZ, DC i vijećnici Nezavisne liste (ukupno 14 vijećnika). No HDZ-ovi koalicijski partneri te informacije odlučno odbijaju.

Naime, kako su nam rekli predsjednik DC-a Miljenko Rojc i predsjednik NL Neven Karas (inače predsjednik Gradskog vijeća), oni su jedinstveni u stajalištu da Poglavarstvo ima pravo proanalizirati sve uvjete kako ove, tako možda i neke druge gradnje stanova. A POS, kako su istaknula obojica, u svakom slučaju podržavaju i osobno i unutar svojih stranaka. Na pitanje hoće li se u zadanom roku održati sjednica Gradskog vijeća, Karas nam je odgovorio da su oni i tako krajem veljače planirali održati sjednicu na kojoj se Poglavarstvo, među ostalim, mora očitovati i o budućem komunalnom ustroju grada. Jasminka Filipas Izvor: Vjesnik www.vjesnik.hr