Zapadna obilaznica Slavonskog Broda napokon pred završetkom

SLAVONSKI BROD – Gradnja zapadne obilaznice Broda i spojnice autoceste (tzv. zapadne vezne ceste) s novim graničnim prijelazom napokon ulazi u završnu etapu.

Preostalo je još asfaltirati oko 500 metara od ukupno 2,5 kilometara glavne ceste te raskrižja s cestom koja će od crkve na Jelasu ići prema produženoj Svačićevoj, a ujedno biti i posljednji od tri kolna ulaza na ZVC 350 metara od graničnog prijelaza. Također valja napraviti dva pješačka mosta-nathodnika, u Lucićevoj nadomak prijelaza i Tavelićevoj kod sportskog aerodroma.

– Veći dio tih poslova, koji će omogućiti neometan promet zapadnom veznom cestom od naplatnih kućica na zapadnom ulazu u grad do graničnog prijelaza, čime i puštanje u rad tog novog prijelaza, možemo dovršiti do početka srpnja – kaže tehnički direktor brodskog Poduzeća za ceste Ivan Vuletić. Nažalost, više zbog imovinsko-pravnih nego zbog manjih tehničkih problema, u tom roku ne možemo dovršiti i produženu Svačićevu, iako je važna za uključivanje u promet ka BiH iz sjevernog dijela Broda. No, i ovako će središte grada u punoj sezoni napokon biti riješeno prometnih gužvi.

Autor: Z. MATIČIĆ Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

Kuhinje – gradimo.hr

]]>