Završava se Zagrad, investicija vrijedna 20 milijuna eura

RIJEKA – U središtu Rijeke u posljednje je vrijeme izgrađeno nekoliko poslovno-stambenih zgrada, no osjeća se nedostatak poslovno-trgovačko-stambenog centra s velikom garažom.

S kompleksom Zagrad, neposredno u blizini najužeg središta grada, Rijeka će dobiti centar na gotovo 40.000 četvornih metara plus 3000 četvornih metara šetnice i velikom garažom koja je u funkciji već tri godine. Investitor je Austrograd d.o.o., tvrtka osnovana 1998. austrijskim i hrvatskim kapitalom. Osnovne su djelatnosti investiranje u gradnju garažno-poslovno-stambenih kompleksa te vođenje i organiziranje svih vrsta parkirališta. Tvrtka djeluje u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji s tendencijom širenja duž cijele obale. Zagrad je, inače, građen u nekoliko faza. Završetak gradnje garaže (prva i druga faza) bio je u listopadu 2003. godine. Garaža ima 850 mjesta na pet etaža, koja se prostiru na 23.000 četvornih metara. Vrijednost prve i druge faze iznosila je 14,5 milijuna eura. Treća faza gradnje kompleksa Zagrad počela je izgradnjom poslovno-stambenoga kompleksa u listopadu 2004. godine. On obuhvaća prostor od 16.000 četvornih metara na pet etaža, a tu je i šetnica koja se prostire na 3000 četvornih metara. Ova faza izgradnje u koju je uloženo 20 milijuna eura trebala bi biti završena do listopada ove godine.

Kompleks sastoji se od trgovačkog dijela u prizemlju na 3500 kvadrata te uredskih prostora na katovima. Uredi zauzimaju površinu od 8500 četvornih metara, a na površini od 4000 četvornih metara gradi se 40 stanova. Od ukupno 40, desetak stanova predstavljaju kombinaciju stambenog i poslovnog prostora. Osim ovog kompleksa, tvrtka Austrograd izgradila je i podzemni garažni prostor na Klobučarićevu trgu. Direktor tvrtke Slavko Pilepić istaknuo je kako za prostore u Zagradu vlada veliko zanimanje, gotovo 50 posto objekta je već prodano, a postoje i dogovori o prodaji koji će se realizirati u rujnu ove godine. Jedan dio prostora zadržat će sama tvrtka Austrograd kako bi mogla diktirati nivo ponude. Tvrtka Austrograd orijentirana je na izgradnju garažno-stambeno-poslovnih objekata i za sada se pregovara za nekoliko takvih objekata u Hrvatskoj, čak i većih od kompleksa Zagrad. Kompleks Zagrad bit će prva prava poslovno-stambena zgrada u samom središtu grada u Rijeci s velikom garažom. Ideja da se napravi tako velika garaža koja i sad bilježi dobru popunjenost tek će dobiti na značenju kad u Zagradu bude živjelo i radilo barem 700-800 ljudi. Izvor: www.Poslovni.hr

]]>