Završetak sanacije predviđen za sljedeću godinu

PULA – Ovih su dana u tijeku radovi na Riječkom gatu koji su započeli nakon osnivanja Lučke uprave Pula. Gat je bio prvi infrastrukturni objekt na popisu za hitnu sanaciju, a kako smo saznali od glasnogovornika Lučke uprave Zorana Peruška, nakon dobivanja sve potrebne dokumentacije, prvi radovi započeli su 2002. godine.

Trenutačno je u postupku saniranje sjeverne strane gata, a betoniranje tog dijela, kako navodi Peruško u svom dopisu, započelo je nakon obavljenog snimka lokacije, rušenja te zemljanih i podvodnih radova. »Slični radovi odvijaju se na platou gata, kao i na njegovoj južnoj strani, iako je ona puno zahtjevnija s obzirom da na tom dijelu radovi tek počinju, dok se na sjevernoj strani finaliziraju«, naveo je Peruško dodajući da je izvođač ove faze radova pulska tvrtka Vintijan, koja je u srpnju odabrana kao najpovoljnija na objavljenom javnom natječaju. Dosad je u sanaciju Riječkog gata, ističe Peruško, investirano nešto više od 20,7 milijuna kuna. Po tri milijuna kuna izdvojili su Istarska županija i Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, Ministarstvo financija sudjelovalo je sa šest milijuna kuna, a Grad Pula uložio je 250 tisuća kuna.

Lučka uprava iz svojih sredstava investirala je 8,5 milijuna kuna, a od tog iznosa sedam milijuna kuna je kredit kod Privredne banke Zagreb. Peruško navodi da je tijekom proteklog mjeseca raspisan javni natječaj za posljednju fazu sanacije Riječkog gata, popločavanje preostale površine te korijena gata. Odabran je izvođač, a postupak je trenutačno u Istarskoj županiji kako bi se dobila suglasnost za potpisivanje ugovora s najpovoljnijim izvođačem. Vrijednost finalnih radova procijenjena je na daljnjih pet milijuna kuna. Završetak sanacije Riječkog gata predviđen je za 2006. godinu. P. Lu. Izvor: Glas Istre www.glsistre.hr

]]>