Zbog gradnje Kružnog toka, oštećeno šest okolnih ulica

OSIJEK – Kolnici ulica kojima se prometovalo tijekom gradnje kružnog toka u Industrijskoj četvrti su oštećeni te je neizbježna sanacija.

Utvrdili su to predstavnici Odsjeka za promet Grada Osijeka i navedene gradske četvrti, koji su ubrzo nakon otvorenja novog kružnog toka obišli ulice, u koje je promet bio preusmjeravan posljednja dva mjeseca. Zabilježili smo oštećenja na kolniku, odnosno dijelovima asfalta, ali i ugaženim rubovima zelenih površina uz raskrižja te na rubnjacima. Ne znamo još koliko će popravci koštati, ali budući da ima mnogo posla, vjerujem da to neće biti mali iznos novca – rekao je Zdravko Orešković, voditelj Odsjeka za promet. Sanacija je potrebna, pojašnjava naš sugovornik, u Kupskoj, Plivskoj te Bosutskoj ulici, zatim na raskrižjima Bosutske i Ramske, Savske i Vinkovačke te Ulice sv. Josipa Radnika i Drinske. Ulice kojima su vozači obilazili gradilište, kako bi iz Vinkovačke ulice stigli u Drinsku, do tada nisu imale intenzivan promet pa je veća koncentracija vozila, a time i opterećenje kolnika, izazvala oštećenja.

Razumljivo je da je određena šteta morala nastati, no na nama je da je popravimo. Uostalom, ovo je sada prilika da se saniraju i neke ulice u kojima dugo ništa nije konkretnije rađeno o tom pitanju – kazao je Orešković, istaknuvši kako će sanacija biti plaćena sredstvima za održavanje kolnika. Dodao je da je u Unikom već poslan zahtjev za radove u Industrijskoj četvrti, a početak se očekuje uskoro. Podsjetimo, prvi su automobili novim “rotorom” prošli protekle srijede, 21. rujna, a od tada su i zamjenske ulice rasterećene gustog prometa i velikih gužvi. Autor: S.LEPAN Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

]]>