Zbog izgradnje Ipsilona – more blata

MARČANA – Do konca ovog tjedna prilaz stanciji Peličeti od županijske ceste bit će u potpunosti saniran. Na tih stotinjak metara prometnice nasut će se šljunak, da se ne bi stvarale lokve blata, kaže glasnogovornica BINA-Istre Ingrid Matković

Kiša u nekim slučajevima život znači, a u drugima je uzrokom nevolja čije se posljedice teško saniraju. To je dobro poznato žiteljima stancije Peličeti, mjesta kod kojeg se gradi cestovna petlja u sklopu Istarskog ipsilona, a koja je »otvaranjem« sezone kiša postala njihova noćna mora.

Kakvo je stanje na terenu pokazao nam je Davor Rojnić, koji se svakog dana mora automobilom probijati kroz hrpe blata da bi došao do svoje kuće. – Posvuda je prašina, koja kad padne kiša postane blato. Već četiri mjeseca pokušavamo stupiti u kontakt s izvođačima radova, ali bezuspješno. Moja supruga je zvala Općinu, Županiju, BINA-Istru, no ništa. U Županiji su joj rekli da inspektorica koja se bavi time radi samo do 11 sati. Više tako ne moremo, svaki nam je dan korta puna blata. Uostalom, to blato automobilima odnosimo i na glavnu cestu. Nama iz Peličeti su srušili cijelu cestu, koju smo sami dali asfaltirati, a ben su svoje privremeno parkiralište za privatne automobile ispred gradilišta posuli šljunkom, da si ne bi isprljali gume, rekao je ljutito Rojnić.

Načelnik Općine Marčana Marijan Kostešić tvrdi da je BINA- Istra, odnosno tvrtka Bouygues koja izvodi radove, obećala za koji dan sanirati prilaz stanciji Peličeti sa županijske ceste. – Općina Marčana je ukazala BINA-Istri na taj problem, ali i budući prilaz Ipsilonu za žitelje stancije Peličeti. U pregovorima s tom tvrtkom dogovoreno je idejno rješenje koje će ovih dana biti usvojeno i prezentirano mještanima. Štoviše, ovog tjedna nam je obećano da će se lokalna cesta za Peličete sanirati i napokon će ta dionica biti bez blata, ustvrdio je Kostešić. Glasnogovornica BINA-Istre Ingrid Matković nam je potvrdila da je s Općinom postignut dogovor o sanaciji ceste.

– Taj problem pokušavamo riješiti već mjesec dana. Do konca ovog tjedna prilaz stanciji Peličeti od županijske ceste bit će u potpunosti saniran. Na tih stotinjak metara prometnice nasut će se šljunak, da se ne bi stvarale lokve blata, rekla je Matković.

Izvor: Glas Istre Autro: C. B. GALIĆ www.glasistre.hr

]]>