Zeleno svjetlo za “Prvi brig” i “Duševića Mlin”

ZADAR – U četvrtak navečer održana je sjednica ninskoga Gradskog vijeća. Pozivu predsjednika Frane Stošića (HNS) odazvalo se 13 vijećnika, dok se njih dvojica Joso Štulina iz oporbenog (SDP-HSS) i Veljko Šalov (HDZ) nisu pojavili u Gradskoj vijećnici. Sjednici zbog neodgodiva puta u Zagreb nije nazočio ni gradonačelnik Emil Ćurko (HDZ).

Gradsko vijeće Nina dalo je zeleno svjetlo za poduzetničke zone “Prvi Brig” kod Zatona veličine 12 hektara te poduzetnička zona “Duševića Mlin” Poljica veličine 50 hektara, za njihovu su izgradnju ruke podignuli svi vijećnici. Prije toga o svim elementima ovih dviju poduzetničkih zona vijećnicima su potanko elaborirali dipl. ing. arh. Marija Profaca i dipl. ing. prostornog planiranja Stipe Brčić, djelatnici zadarske projektantsko-geodezijske tvrtke “Aces”, koja je inače na zahtjev ninskoga Gradskog poglavarstva, izradila projektno- tehničku dokumentaciju i osmislila konačni urbanistički plan uređenja spomenutih zona. Ne krijući svoje zadovoljstvo odlukom vijećnika, predsjednik vijeća Frane Stošić je naglasio kako je temeljni zadatak nove ninske Gradske vlasti oživljavanje posrnulog gospodarstva na širem ninskom području.

Tome svakako idu u prilog i ove naše poduzetničke zone, u koje želimo privući domaće i strane investitore, što će onda dovesti do otvaranja novih radnih mjesta i boljeg i bogatijeg života za ovdašnji naš puk – zaključio je Stošić. Isto tako svoje zadovoljstvo nije krio i vijećnik Zdenko Kojić (SDP-HSS) iz Poljica, rekavši kako su Poljičani oduševljeni sa svim planiranim sadržajima buduće industrijske zone “Duševića Mlin”. Na prijedlog odsutnog gradonačelnika Ćurka vijeće je na ovoj sjednici na upražnjeno peto mjesto u Gradskom poglavarstvu uz 11 glasova ZA i 2 suzdržana glasa imenovalo Ivu Bukvu člana HDZ-a iz Vrsi. Na kraju sjednice vijećnici su odbacili zahtjev mobilnog operatera VIP mreže da mu se godišnja komunalna naknada na plaćanje mobilnih odašiljača na području grada Nina, njih ukupno tri, sa 2000 kuna po odašiljaču smanji na 400 kuna, jer je to isto kako je ustvrdio vijećnik Božidar Tartaro(HDZ) iz Nina, prethodno uradilo i Gradsko poglavarstvo. Branko BOŽIĆ Izvor: Slobodna Dalmacija www.slobodnadalmacija.hr

]]>