Zimski vrt kao zeleni prostor

Mnogi proizvođači nude kompletna rješenja i tako nude ne samo tehnička rješenja nego i pomoć i savjet pretvaranja zimskog vrta u zeleni prostor tijekom cijele godine.

Gotovi izrađeni konstrukcijski elementi za zimske vrtove ovdje se podrazumijevaju sami po sebi ali isto tako podrazumijeva se i izrada elemenata prema narudžbi odnosno prema individualnim željama kupaca.

Pretvaranje zimskog vrta u zeleni prostor znači sljedeće:

Vrt zahtijeva klasično kompaktno ostakljenje, mnogo svjetla i položaj prema južnoj strani. Zimski vrt moguće je urediti i futuristički sa okruglim lukom s čeone strane kuće – na ovaj način imat ćemo široki pogled u pogled iz našeg doma u svakom trenutku.

Pretvaranjem zimskog vrta u zeleni prostor otvorili smo bezbroj mogućnosti uređenja unutrašnjosti – dovoljno je pomisliti samo na mnoštvo boja i paleta koje se nude – i zadovoljili smo na taj način najskrivenije vlastiti želje.

Način ostakljenja i ugradnje elemenata, poglavito jer se radi o velikom izboru elemenata kao što su: obična vrata, klizna vrata s otvaranjem u stranu, multifunkcijska vrata, različite izvedbe prozora, različite vrste stakla (izolacijsko, strukturalno, sigurnosno…) zahtijeva dobro promišljanje oko toga što i na koji način koristiti.

Ne treba smetnuti s uma niti potrošnju energije potrebnu za održavanje cijelog prostora. Dobro je također potražiti i stručan savjet oko planiranja gradnje fundamenta ili možda pogledati cijeli projekt u 3D-planu na kompjutoru i tako uskladiti vlastite želje i mogućnosti s konkretnom gradnjom.

Također je dobro ostaviti otvorenu mogućnost za ugradnju različitih sustava za grijanje ili klimatizaciju prostora, zatim mogućnost dodatnog natkrivanja i dr…Umjesto gradnje zimskog vrta i njegova uređenja kao zeleni prostor kao alternativno rješenje nudi nam se gradnja natkrivene verande ili paviljona.

U ovom slučaju možemo postaviti samo krovnu konstrukciju sa nosivim stupovima sa strana, a ostakliti cijeli prostor možemo tek kasnije. U svakom slučaju ukoliko cijeli prostor planiramo naknadno ostakliti dobro je već unaprijed ispravno graditi fundament i točno izračunati buduće troškove.

Osim gradnje paviljona odnosno verande kao alternativno rješenje nudi nam se i pergola – naravno pergolu možemo izgraditi na aluminijskoj konstrukciji i kombinirati s tendom od specijalno impregniranog platna.

]]>