Zimski vrt – više prostora za stanovanje

Bitno je prije svega da mu je konstrukcija čvrsta i da je ostakljen i prilagođen objektu uz koji se gradi: svejedno radi li se o klasičnoj kući, kući u nizu ili objektu na seoskom domaćinstvu.

Različito sustavi omogućavaju najrazličitije izvedbe i konstrukcije. Možemo prema vlastitoj želji odabrati oblik, veličinu ili raspodjelu prostora u zimskom vrtu – tako ćemo sami odlučiti koliko ćemo svjetlosti i topline imati u zimskom vrtu.

Podarimo vlastitom zimskom vrtu suvremeni dizajn, hladnu eleganciju ili rustikalni i topli izgled – kombiniranjem stakla s različitom drvenim elementima ili aluminijem stvorit će jedinstvenu atmosferu u prostoru zimskog vrta primjerenu i usklađenu s općim karakterom kuće.

Koncept stvoren za svako vrijeme

Tijekom ljeta ''širom otvoren'', preko zime ''zatvoren''. Prekrasna stvar ukoliko i zimskom vrtu želimo fleksibilno živjeti preko cijele godine. U proljeće i tijekom ljeta sklopivi ostakljeni zidovi omogućavaju najveće otvore između zimskog vrta i terase i stvaraju prohodne prolaze bez stupova koji bi se na tom putu ispriječili.

Zahvaljujući ovim tehničkim rješenjima deset metara dugački stakleni zid moguće je sklopiti i tako zauzeti samo pola metra prostora. A tijekom toplih zimskih dana sklapanjem odnosno otvaranjem ovog zida zimski vrt pretvorit ćemo u otvorenu sunčanu terasu. Pragovi vrta ugrađuju se u pod kako ne bi stršili prema gore i tako predstavljali opasnost od spoticanja i pada.

Tijekom ljeta sklapanjem zidova onemogućit ćemo pregrijavanje unutrašnjosti i postići ugodnu temperaturu. Osim toga možemo koristiti sjenila i stakla s posebnom zaštitom koja štite unutarnji prostor zimskog vrta od visokih temperatura.

A ugradnjom visoko-izolacijskih profila zimski vrt udovoljit će i svim zahtjevima u pogledu toplinske zaštite koje nalažu zakoni i odredbe zemalja članica Europske Unije. Zahvaljujući izuzetnoj izolaciji zimski vrt tijekom hladnih mjeseci moguće je pretvoriti u dnevni boravak jer smo postigli potpuno brtvljenje svih elemenata.

Allrounder

Sklopive zidove moguće je postaviti u različitim prostorima prema vlastitoj želji. Možda s vanjske strane zimskog vrta, kao pregradni zid na kojem završava dnevni boravak, u prostorijama dnevnog boravka ili za ostakljivanje balkona – sklopivi zid kao kreativan i vrlo učinkovit otvor nije moguće izbjeći, poglavito danas prije svega zahvaljujući njegovim najsuvremenijim tehničkim izvedbama.

Sklopivi zidovi zahvaljujući izuzetnim osobinama toplinske izolacije koje zadovoljavaju sve zakonske i tehničke uvjete, zahvaljujući jednostavnom i laganom rukovanju omogućavaju sjedinjenje zimskog vrta s dnevnim boravkom u jedan prostor i istovremeno povezuju cijeli ovaj prostor s neposrednim prirodnim okolišem.

Proizvodi mnogih proizvođača, između ostalog i SOLARLUX-a odlikuju se jednostavnošću, funkcionalnošću i dugotrajnošću. Zahvaljujući posljednjim tehnološkim rješenjima sklopivi zidovi bešumno i lagano klize u vodilicama i moguće ih je fiksirati u bilo kojem trenutku.

Opremljeni su s posebno uskim okvirnim profilima i dostupni su u gotovo svim bojama. A kad je riječ o vrsti materijala od kojih se izrađuju onda možemo birati između aluminija, drveta ili kombinacije ovih dvaju materijala. Stakleno pročelje moguće je prema želji sklapati – prema unutra ili prema vani, u lijevu stranu ili desnu.

]]>