Zona malog gospodarstva zaposlila 170 osoba!

PETRIJEVCI – Za općinu Petrijevci koja važi za jednu od najmanjih na području Osječko-baranjske županije i koja ima samo nešto više od 3.000 stanovnika, fascinantan je podatak je još prije nekoliko godina uspjela oživjeti zonu malog gospodarstva i u njoj zaposliti 170 radnika, te da se uskoro sprema u još jedan velik i značajan projekt – gradnju gospodarske zone na površini od sedam hektara.

Ivo Zelić, načelnik općine Petrijevci, koji je uz pomoć svojih najbližih suradnika projekt gradnje gospodarske zone počeo još prije desetak godina, tvrdi da je odluka o novoj zoni logičan slijed nastavka širenja gospodarskog razvoja ove općine. – U postojećoj zoni pet tvrtki već radi i do iduće godine trebalo bi ih proraditi još toliko, kada bismo u zoni malog gospodarstva trebali imati gotovo 220 uposlenih osoba, ponosan je petrijevački načelnik dodajući kako svi poduzetnici imaju osigurane sve kvalitete infrastrukturne preduvjete za uspješan rad. “Na isti način željeli bismo opremiti i novu i mnogo veću parcelu za potrebe poduzetnika, koja se nalazi u neposrednoj blizini postojeće i za koju već ima interesa poduzetnika.

Tu smo parcelu već ranije predvidjeli za tu namjenu u sklopu Prostornog plana i namjeravamo tijekom iduće godine okončati sve imovinsko-pravne poslove, kako bismo mogli nastaviti s planiranim radnjama”, kazao je Zelić, načelnik koji je povjerenje svojih birača velikom većinom osvojio i u četvrtom mandatu. Obistine li se i ovaj put njegove najave, u novoj bi parceli već za dvije do tri godine bilo uvjeta za gradnju većeg broja poduzetničkih objekata i zapošljavanje još većeg broja ljudi, negoli je to slučaj u postojećoj zoni. Da su Petrijevčani već godinama u velikoj mjeri okrenuti ka poticanju razvoja malog gospodarstva, svjedoči i činjenica da su za potrebe poduzetnika Prostornim planom predviđene i dvije lokacije u susjednoj Satnici. Autor: L. ANIČIĆ Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

]]>