Izvanredna posjećenost seminara za polagače drvenih podova!!!

Sika Croatia d.o.o. je održala seminar iz područja lijepljenja drvenih podova. Seminar je održan u prostorima tvrtke PPS Galeković. Uz teoretski dio naš stručni suradnik za lijepljenje i brtvljenje održao je i praktičnu demonstraciju Sika dostignuća i rješenja na području lijepljenja drvenih podova.

Prezentiran je rad sa profesionalnim Sika dispenzerom te uporabu najnovije generacije Sika poliuretanskih ljepila. Sudionici seminara imali su priliku upoznati se sa čitavim spektrom Sika rješenja iz područja lijepljenja drvenih podova. Korištenjem Sika dispenzora omogućava se podopolagaču da u uspravnom stavu tijela radi i time se smanjuje rad u klečećem položaju. Klečećim radom podopolagači su izvrgnuti naporima u području koljena i kralježnice. Ovim dispenzorom se omogućava još i bolji učinak kod rada a i veća ušteda ljepila tj ravnomjernijernije (idealno) nanošenje ljepila na podlogu na koju će se postavljati obloga.

Nakon teoretskog dijela prezentacije svih sistema lijepljenja napravljena je pauza za ručak. Domaćin, obitelj [u]Galeković[/u] nas je ugostila kako to doliči ovom kraju, uz vrhunsko vino, dobar ručak i savršenu štrudlu od jabuka. Poslije ručka se još odradio i praktični dio prezentacije, gdje je prezentator Sika – Crotatia gospodin Tomljenović demonstrirao tehnike polaganja parketa sa različitim Sika proizvodima – rješenjima za svaku priliku lijepljenja.

[u]Sika u Hrvatskoj[/u] Poduzeće SIKA CROATIA d.o.o. osnovano je 1999.g. kao tvrtka kćer švicarskog koncerna Sika, čime je formalizirana 40-godišnja prisutnost Sika-e na ovim prostorima. Naši partneri su velika građevinska poduzeća, distributeri proizvoda građevinske kemije, specijalizirane trgovine, te izvođači specijalizirani za posebne građevinske radove (sanacije građevina, izvođenje hidroizolacijskih radova, izvođenje industrijskih podova i dr.). Naša divizija industrije opskrbljuje tržište širokim spektrom industrijskih ljepila i brtvila za industriju i brodogradnju.

PPS Galekovićje firma, koja se postupno razvijala iz male stolarske radione tijekom proteklih 40 godina. Danas zapošljava 200 ljudi u modernoj pilanskoj i parketrskoj proizvodnji. Tvrtka je u 100 % privatnom vlasništvu , potpuno orijentirana na izvoz svojih proizvoda u razli ijeta. Osnovni proizvod je masivni parket hrasta, jasena i bukve, te ostlaih vrsta drveta. Ovisno o tržištu rade se debljine 10, 14, i 21-22 mm, te u dužinama od 250 mm na više, te širinama od 50 mm na više.