Lamel parket

Industrijski parket je znatno robusniji od drugih vrsta parketa te tako više pretendira uporabi u industrijskim objektima. Industrijski parket se tako koristi tamo gdje se traži otporni, dugovječni parket, koji opet izgleda lijepo, primjerice u školama, dječjim vrtićima, prijemnim dvoranama te hobi-prostorijama. Prije svega u prilog industrijskom parketu ide i povoljna cijena, koja je u usporedbi s drugim vrstama parketa znatno povoljnija.

Industrijski parket se može polagati bez problema na sve ravne i suhe podloge, ipak je idealna cementna podloga. Kao i kod svake druge vrste parketa treba voditi računa o dovoljnoj zvučnoj izolaciji te izolaciji općenito, jer vlaga koja prodire iz tla pogubna je za parket.

Industrijski parket pokazuje enormnu čvrstoću , može se brusiti, međutim nema donju zaštitu, pa tako uslijed prodora vlage drvene ploče brzo bubre, te tako cijela podna obloga brzo propada i razara se. Iz tog razloga se upravo u industrijskim halama koje nemaju podrum mora voditi računa o dobroj zaštiti od prodora vlage. Zato se preporuča dodatno brtvljenje s donje strane, čak i kada to iziskuje veće troškove, jer u konačnici ćete time enormno povećati duljinu vijeka trajanja Vašeg parketa.