Laminati prostoru daju osobnost

Rijetko je paleta boja i dekora laminata bila tako različita i široka kao što je to slučaj u ovoj sezoni.

Ovaj je proizvod sazreo u pravom smislu riječi i danas sasvim uspješno odgovara na sve individualne zahtjeve velikog svjetskog tržišta – od stambenog do uredskog prostora.Laminat se može upotrebljavati na tako različitim mjestima i tako različitim situacijama kao niti jedna druga podna obloga i zahvaljujući toj svojoj osobini u stanju je ispuniti sve oblikovne želje i ideje suvremenog društva. Atraktivni drveni dekori laminata nalaze se na samom vrhu zahtjeva i želja suvremenog potrošača – od johe do javora, od trešnje do mahagonija, od hrasta do oraha.Želje većine potrošača za prirodnim i ugodnim izrazima drvenima je dekorima laminata zajamčila neosporivo tržišno vodstvo.

Dekori laminata u ovom su slučaju toliko snažno orijentirani strukturi i bojama prirodnog drveta kao nigdje drugdje. Kod reprodukcije drveta najviše se pozornosti stavlja na površinsku strukturu i isticanje pojedinih nijansi boja.

Glavni \’\’trendsetter\’\’, odn. najsnažniji trend trenutno predstavlja interpretacija hrasta koja podu daje novi vizualni i orijentacijski izraz. Omiljeni dekori su još 2-o štapni laminat, brodski pod i dekor klasičnog drveta. Najaktualniji laminat je izveden u obliku drvenih kocki koje izgledaju poput okvira slike.Nove moderne boje kao što je boja ljuske jajeta, krem-boja, bijela i ružičasta boja unose svježinu i lakoću u unutarnji prostor. Dekori izvedeni u žutoj i narančastoj boji s tonovima bijele boje podsjećaju na mediteranski ambijent. Izbijeljene i zagasite površine laminata ovaj izraz još više pojačavaju. I snažne boje kao što su siva, crvena i plava pronalaze svoje mjesto na dekorima laminata.Kombinacija bijele i srebrene boje proizvodi interesantne kontraste – snažna dekorativna izvedba koja svoj izraz još više pojačava u velikim i dugačkim prostorima.