Nauljeni parket

Nauljeni parket

Nauljeni parket donosi u Vaš dom ugođaj prirodnog. Visokovrijedne vrste listopadnog i zimzelenog drveća tretiraju se tradicionalnim danskim uljima. Tako je drvo zaštićeno, a istovremeno zadržava živu strukturu drveta i njegova prirodna svojstva.

Takvo drvo aktivno diše i pridonosi ugodnoj prostornoj klimi. Pod zrači i ugodnu toplinu koju posjeduje prirodno drvo. Njegom protiv vlage se čak izjednačavaju lagana mjesta otisaka na prirodan način.

Specijalnim sredstvima za održavanje za nauljene parkete zadržava se trajno njegova otpornost i prirodnost, pa sve do karakterističnog mirisa drveta.

Parketi od drveta rezanog po presjeku/godovi se vide tako kao krugovi te drvene ploče imaju također posebnu optiku te izuzetno visoku opteretivost i vijek trajanja. Ovakva vrsta parketa je robusna i neosjetljiva čak i na jale mehaničke udarce. A što je najvažnije, to je cjenovno povoljna vrsta parketa.

Lako se popravlja zamjenom oštećenih dijelova. Oštrokutno rezano drvo se polaže tako da se poprečno rezano drvo koristi kao površina za hodanje. Iznimna svojstva čine drvene ploče najpogodnijom podnom oblogom za površine izložene naprezanju.

Drvene ploče normirane su prema normi DIN 68702.Mogućnost renoviranja drvenih ploča je velika – mogu se brusiti najmanje 7 do 9 puta. Najčešće debljine su 10 do 23 mm, kod ove vrste parketa se preporuča i podno grijanje.

KAKO SE ULJI PARKET