Uspješan nastup hrvatskih parketara na Domotexu!

Danas u njemačkom Hannoveru završava Domotex, najveći i najznačajniji svjetski sajam podova. Početkom godine diktiraju se trendovi i ugovaraju narudžbe, a devet hrvatskih tvrtki zadovoljno je odličnim sajamskim nastupom.

Na preko 530 m2 u paviljonu 13 nastupili su DI Čazma, Pan Parket, Spačva, Drvoproizvod, PPS-Majur, Parketi Sabljo, Evolen, Exportdrvo i Požgaj Grupa.

Reprezentativnim nastupom u izgledu i veličini štanda, koji se pozicionirao u samom središtu hale 13, hrvatski parketari napravili su značajan marketinški iskorak i pokazali kako ozbiljno konkuriraju najjačim svjetskim igračima. Podršku izlagačima izrazio je i hrvatski konzul u Hamburgu, Kristijan Tušek, koji je sajam posjetio u petak.

“Sajam je jako dobra prilika za obnoviti postojeće i otvoriti nove kontakte. Svi koji nešto znače u svijetu parketa su ovdje” – kazao je Filip Galeković iz PPS-Majura.

Unatoč dojmu kako je gužva u prolazima hala 12 i 13 nešto manja, sajam su posjetili samo ozbiljni kupci te je zabilježeno više kvalitetnih i konkretnih upita. Nastavlja se trend dolaska većih kupaca iz SAD-a koji se, zbog trgovinskog rata s Kinom, sve više okreću Europi, a hrvatski parketari spremni su otvoriti i ovo tržište.

Daniel Smiljanić iz Pan Parketa i predsjednik Udruženja drvno-prerađivačke industrije HGK koje je glavni organizator nastupa zadovoljan je nastupom koji svakog siječnja učvršćuje komunikaciju sa starim klijentima, ali i optimistično najavljuje nova tržišta. – Izvozimo preko 90 % proizvodnje, od čega gotovo polovica završi u Njemačkoj. Drugo tržište nam je Kina, a otvaramo i američko tržište, gdje smo do sada bili slabije prisutni – rekao je Smiljanić.

DOMOTEX 2020 – THE WORLD OF FLOORING, Treffpunkt Handwerk

Cijelo priopćenje i fotografije nalaze se u privitku.

Lijep pozdrav!

Patricija Prstačić
Hrvatski drvni klaster
patricija@drvniklaster.hr
+385 99 860 4778

drvniklaster.hr