CHRONO INVISION osvaja dizajnom, materijalom i brzom montažom

FOPPE Direkt Versand uz vlastiti sistem prozora FE81plus, sistem vrata HT72plus te sistem za zimske vrtove WigaTrend nudi novi, skriveni prozorski okov. Osim u svoje vlastite prozorske sisteme ovaj se okov uklapa i u sve sisteme s utorom Euronut dimenzija 10/14 i 14/18.

Na radost obrađivača metala, ali i arhitekata, FOPPE Direkt Versand GmbH lansira na tržište novi, skriveni prozorski okov CHRONO INVISION. CHRONO INVISION simbolizira strukturirani dizajn CHRONO obitelji. Taj kompletno integrirani oblog, nevidljiv kod zatvorenih prozora, oduševljava arhitektonskom jednostavnošću.

Kako je FOPPE već demonstrirao na sajmu fensterbau/frontale 2008, taj stezljivi zakretno-nagibni sistem, koji zahvaljujući skrivenim zakretnim spojnicama ne ovisi o boji, nudi brojne prednosti: CHRONO INVISION, izrađen od visokokvalitetnih i nehrđajućih materijala, isporučuje se i kao nagibno-zakretna varijanta. Sve je to povoljno za obrađivače metala jer njih veseli neznatno skladištenje, a time i veća učinkovitost glede troškova. Tu je još jedan detalj: zakretni spojni dijelovi koji se ne mogu uočiti znatno pridonose estetici prozora. K tome je čitav okov otporan na koroziju i ne treba se održavati.

CHRONO INVISION ispitan je i dopušten u pogledu nosivosti do 130 kg. Na tom se mjestu može rabiti vrlo uzak okvirni profil. Moguća je i dimenzija prozorskog okvira od samo 4 mm pokraj krila.

CHRONO sistem odgovara europskoj normi EN12207, EN12208, EN12210 i EN12211 za montažu prozora na više od 50 m iznad tla.

CHRONO INVISION sistem: dostupan kao osnovni okov Standard, PLUS i SAFE. Već CHRONO INVISION Standard nudi sve prednosti ove serije okova. CHRONO INVISION Plus može se usporediti s varijantomCHRONO INVISION Standard. Ima jedino dva dodatna mjesta za zaključavanje na letvici ručke koja sprečavaju provalu, a nadomak su kutnog preusmjeravanja i nagibnog profila. Ta mjesta za zaključavanje, gljivasti klinovi od plemenitog čelika, omogućuju elementarnu sigurnost od provale, takozvanu «temeljnu sigurnost». Alternativno se za dodatno mjesto za zaključavanje na strani ručke radi zaštite od provale može ugraditi još jedan srednji zatvarač. Najviše zahtjeve ispunjava protuprovalni sistem CHRONO SAFE. Kod njega su sva mjesta zaključavanja izrađena kao gljivasti klinovi. K tome se gotove zasunske šipke sastoje od visokokvalitetnog aluminija. Taj ispitani prozor odgovara zahtjevima protuprovalne sigurnosti razred 2

Ručke i pribor

Ručke se u kratkom roku mogu isporučiti u više od 250 RAL boja, također i u verziji s profilnim cilindrom. Zahvaljujući dodatnim škarama povećava se stabilnost prozora u nagibnom položaju. Ograničavači otvaranja imaju podesivu kočnicu i u svakom se trenutku mogu otkvačiti.

Dodatna sigurnost

Podizanje krila prozora sprečava se već u verziji Standard pomoću dodatnog osiguranja kutnog ležaja.

Montaža

Brzu montažu omogućuju spojive zasunske šipke i stezljivi elementi okova. Uklanjanje unutarnjeg brtvljenja nije nužno za montažu zakretnih spojnica. Time se ostvaruje bolja otpornost na vodu, zvukove i vjetar. Bez otpuštanja vijaka taj se proizvod može okomito i vodoravno regulirati do 1,5 mm.

Transport

Zakretne se spojnice prilikom transporta ne mogu oštetiti ni zaprljati, kao ni prilikom montaže i drugih radova na zgradi.

www.foppe.eu