Drveni i aluminijski prozori

]]>

Drveno-aluminijski prozori idealna su spoj sastavljen od vrhunskog aluminija i tradicionalnog drvenog materijala. Aluminij se nalazi na okviru prozora poput jednog zaštitnog sloja koji čini čvrst otpor prema svim vanjskim utjecajima. Drvo s druge strane prozora pobrinut će se zahvaljujući svojoj prirodnosti za stvaranje ugodne klime u stambenom prostoru.

Ekobilanca

Zahvaljujući svih svojim prirodnim osobinama drvo od samog početka jamči u integraciji s amuminijom stvaranje vrlo dobre klime življenja.

Pa i vanjske je aluminijske profile moguće ugraditi i u našim poduzećima u Hrvatskoj. Stoga otpadaju nepotrebni troškovi oko transporta. Zahvaljujući ovakvoj kvalitetnoj izvedbi prozora zajamčen im je dugi vijek trajanja.

A zahvaljujući upotrebi ekološki prihvatljivih materijala u proizvodnji ovih prozora, ne postoji nikakva oposanost od onečišćenja prirode niti ugrožavanja ljudskog zdravlja. Ako se i dogodi da ovakvi prozori počnu gorjeti, ne može doći do oslobađanja visoko otrovnih plinova.

Prednost se drveno-aluminijskih prozora ogleda i u kasnijem eventualnom odlaganju i preradi: na kraju njihova „životnog vijeka“ vrlo je jednostavno odvojiti drvo od aluminija.

Aluminij je u ovom slučaju moguće 100% iskoristiti i može se izravno iskoristiti u novoj proizvodnji. Ovi prozori naprosto plijene svojim optimalnim tehničkim osobinama. Tehnologija kombinacije aluminija i drveta u proizvodnji prozora nije nova.

Naprotiv ova se tehnologija već dokazala i iza sebe ima dugi niz godina. Novi su izuzetno suvremeni sustavi zvučne i gotovo savršene toplinske izolacije koji jamče jedinstvenu nepropusnost.

Tako ovdje pored dvostruke izolacije dodatnu nepropusnost zvuka i topline jamče posebna rješenja. Osobita se pozornost stavlja na izvedbu okvira kako bi se na najbolji mogući način uklonila voda s površine prozora.

Stoga niti ne čudi što i mnogi instituti potvrđuju izvrsnu tehniku proizvodnje prozorskih sustava. Ovdje se poglavito naglašava otpornost prozora na udare kiše i minimalnu propusnost vlage.

A zvučna izolacija koja iznosi od 32 do 42 dB potvrđuje izvanprosječnu zvučnu izolaciju ovih prozora. Zahvaljujući izuzetnom načinu i tehnici spajanja drveta s aluminijumom na ove prozorske sustave ne mogu negativno djelovati niti najekstremnije temperaturne razlike. Drveno-aluminijski prozorski sustavi su stoga izvanredno rješenje i za zimu i za ljeto.