Električne žaluzine

Ovakva vrsta komfora ima mnogobrojne koristi. Kada dođete poznanicima u posjet bit ćete fascinirani kada se za vrijeme razgovora električne žaluzine zatvore automatski. Ta prednost može se realizirati naknadnim instaliranjem setova za adaptaciju.

Naknadnom ugradnjom električnog rotora eliminirate napore oko podizanja i spuštanja rolete. Sada se već nude modularni pogoni za postojeću uporabu na zidovima. Tanka traka povlači se kroz mali motor prema dole ili prema gore. Istovremeno na raspolaganju stoji sat koji omogućuju programirani pogon. Ti modeli dovoljni su za manje odnosno srednje žaluzine. Oni koji se pripremaju za renoviranje bit će dobro savjetovani ako se odluče za set za adaptaciju.

Za veće vanjske žaluzine električni pogon se ugrađuje direktno u šestobridno vratilo. To vratilo smješteno je u kutiji žaluzina. Polaganjem kabela za dovod struje te ugradnjom odgovarajućeg tastera električna žaluzina se pritiskom na taster podiže prema gore ili prema dole. Onaj tko želi komforan način može rukovati žaluzinom preko modula odašiljač/prijemnik uz pomoć daljinskog upravljača.

Također je moguće integriranje uklopnog sata. Rafiniranim upravljanjem moguće je povezati žaluzine s drugim potrošačima. Onaj tko želi ujutro ostati u krevetu tri minute duže može pritiskom na taster otvoriti žaluzine samo do pola, povećati temperaturu u kupaonici na 21°, uključiti stereo uređaj ili automatsku espresso-mašinu. Takvu vrstu luksuza nazivamo scenskim upravljanjem. Onaj tko radi s najjednostavnijim svjetlosnim osjetnicima već je učinio mnogo za svoj obračun troškova grijanja. Tu se električne žaluzine naime automatski otvaraju ili zatvaraju već prema podešavanju i relacijama svjetlosti.