Energetski učinkovita ulazna vrata

Moderna ulazna vrata su istodobno šik, zadržavaju vrijednu toplinsku energiju u kući te sigurnost od provalnika.

Prilikom odabira ulaznih vrata bi trebala na prvom mjestu biti energetska učinkovitost i sigurnost uz optiku.

Moderna ulazna vrata: Hvatač pogleda i štit

Moderna ulazna vrata nisu samo svestrana u smislu toplinske izolacije, zaštite od vremenskih uvjeta i sigurnosti. Ona su istovremeno kartica kuće te jedna od elemenata fasade, s kojim se najbolje postavljaju individualni naglasci. Stoga najbolja obnova ostaje nedovršena, kada su u ulazna vrata i najčešće integrirani neizolirani poštanski sandučić. Kroz te slabosti na kući se ne gubi samo puno topline. Izgubljena toplinska energija košta jako puno novaca. Vlasnici kuće stoga ne bi trebali kod svog plana obnove zaboraviti na ulazna vrata.

Ulazna vrata kao gradbeni kamen koncepta plana

Odabir kod varijanta dizajna i proizvoda je ogroman. Ali kod kupovine novih ulaznih vrata, ne bi trebao samo dizajn igrati ulogu. Izolacija i brtva vrata su mus. Isto vrijedi kao i kod prozora: bilo plastika, aluminij ili drvo – samo materijal nije odlučujući. Samo interakcija izoliranih vrata, spojnica, brtva i profesionalna ugradnja rezultiraju pristupom kući koji se ne vidi samo vizualno nego i u smislu energetske učinkovitosti. Najjeftinija ulazna vrata su od plastike, a drvena vrata su najskuplja.

Dostupni su modeli ulaznih vrata s posebnim šarmom

Kod ulaznih vrata kulturnih spomenika se podrazumijeva: da se tamo se zamijenjuju stara ulazna vrata s modernim, već se pažljivo obnavljaju. Specijalističke tvrtke provjeravaju sve dijelove, poboljšavaju štete, popravljaju okove, obnavljaju premaz u brtve fuge kod zida. Ako se supstanca ne može više spasiti, tada dolazi u obzir replika povijesnih ulaznih vrata. Ako kuća više nije povijesni spomenik tada se mogu ulazna vrata zamijeniti za pravi moderni stil ulaznih vrata.