Rolete štite od znatiželjnih pogleda i sunca

Izolacija okvira roleta

Stari, neizolirani okviri roleta su energetski slabe točke u kući, kroz koje se gubi puno energije.  Naknadna izolacija okvira roleta smanjuje gubitak topline i štedi troškove grijanja.

Sa izolacijom okvira roleta utječete puno

Neizolirani okviri roleta su kod starih gradnji pokraj prozora jedan od glavnih uzroka jakog gubitka topline, često povezani s vučnim zrakom. Razlog za to je njezina tehnička zastarjelost u izgradnji: zbog toga što okviri roleta većinom nisu dovoljno izolirani i hermetički zatvoreni, pojavljuju se toplinski mostovi. Posljedica su visoki troškovi grijanja. Okviri roleta se u gradnji povezuju sa zidom, jer oni odvajaju unutarnju i vanjsku klimu. Pritom je udio okvira roleta na cijelom zidu relativno nizak, ali se kao energetski dio gledano smatra kao najslabiji dio.

Manje troškova grijanja, više udobnosti

Sa izolacijom okvira roleta mogu vlasnici kuće puno postići: smanjiti troškove grijanja, povećati udobnost. Osim toga, pada i rizik od plijesni, kada se odmaknu toplinski mostovi. Izolaciju mogu vlasnici kuće i sami napraviti. Za to su potrebni specijalni kompleti koji se jednostavno i brzo daju ugraditi.