Sa stilom i ekološkom osvještenošću – drveni prozor

Drvo nudi izvrsnu toplinsku izolaciju. Površina drveta  ni na niskim temperaturama nije hladna na dodir . Zahvaljujući svojoj poroznoj unutarnjoj strukturi je drvo je u mogućnosti vanjsku vlažnost zraka pustiti u primjerenoj mjeri u unutrašnjosti doma. Različiti vremenski uvjeti i temperature nemaju gotovo nikakvog utjecaja na obrađene i održavane prozore od drveta: materijal nije niti krhak ni mekan, te iz tog razloga izuzetno trajan.

Također se ne smiju podcijeniti mogućnosti obrade drva. Da li je riječ o lijepim ukrasima ili učinkovitoj jednostavnosti, drveni prozori omogućuju savršenu realizaciju željenog oblika prozora. Razne vrste drva pogoduju, jer se njihova boja i struktura drva mogu odabrati po vlastitom ukusu . Drveni prostori čine vizualno kako izvana tako i unutar doma ugodan dojam promatraču.

Čak i kod moderno dizajniranih i izgrađenih kuća ne mora drvo predstavljati anakronizam, već se može smatrati kao zanimljiv kontrapunkt modernog dizajna ili se neprimjetno uvući u arhitekturu.

S obzirom na izolacijska svojstva kao i na toplinska – kao i vrsta zvučnog izolatora je drveni prostor ravnomjeran umjetnim materijalima. Upravo prirodan oblik omogućava čvrstoću i strukturu, koje moderna plastika i metali mogu postići samo skupim proizvodnim metodama.

Budući da drvo kao sirovina raste, ono pruža i izvrsnu energetsku ravnotežu – ne samo kao gotov izgrađen drveni prozor, već i za vrijeme proizvodnje. Iz tog razloga je drvo savršeno upotrebljiv materijal, koji je zahvaljujući modernoj tehniki gradnje još uvijek aktualno. Tako drveni prozori pružaju još uvijek zanimljive alternative u usporedbi sa plastičnim materijalima, jer dopuštaju pored dobre toplinske izolacije također i zanimljiv stil kao i vizualni dojam, s kojim se ne može usporediti niti jedan jednostavni prozorski okvir izrađen od plastike, metala itd .