Solarna zaštita i zaštita od pogleda- sunce i pogledi prema želji

Vanjski uređaji za zaštitu od sunca ne sprečavaju samo radoznale poglede, već i neugodno blještavilo i refleksiju, jer izbjegavaju pouzdano direktno zračenje- uglavnom po cijenu željenog“pogleda“. Tako je spriječeno prekomjerno zagrijavanje unutarnjeg prostora. To znači da ne dolazi do procesa apsorpcije potaknutog kratkovalnim zračenjem. Zaštita od sunca postavljena iznutra, brine da se uporabom tkanih ili perforiranih materijala omogući konverzija direktnog zračenja u difuznu svjetlost- na taj način je omogućen i pogled vani.

Svejedno jesu li vani ili unutra: izbor sistema, materijala i komfornih varijanti ( mehanički, električni, na daljinsko upravljanje i sl.) uređaja za solarnu zaštitu je toliko višestruk, da je laicima gotovo nepregledan-markize, žaluzine,lamelne zavjese, zavjese, rolete,prozorske kutije, izolacijskio staklo i folije za zaštitu od sunca itd. Iz tog razloga i ovdje Vam preporučamo, povjerite izbor iskusnim stručnjacima, koji imaju pregled aktualnih rješenja svih ozbiljnijih proizvođača.

Sunčevu zaštitu nude, već prema kutu padanja sunčevih zraka i konzolni građevinski elementi kao balkoni, lođe, vijenci, nastrešnice, pergole za biljke penjačice, ali isto tako i krošnjato drveće, koje po ljeti daje sjenu, a zimi omogućuje željeno sunčevo zračenje.

Uporaba zimskog vrta

Mogućnosti uporabe zimskog vrta ( bez dodatnog grijanja) određene su prema stranama svijeta:

Jug:
u proljeće, ljeto i jesen, ali i u sunčanim zimskim danima može se koristiti kao dnevni boravak (neophodno sjenilo)

Zapad:
preko cijele godine kao termička pufer-zona, u sunčanim danima do podneva kao dnevni boravak

Sjever:
može se koristiti preko cijele godine kao termička pufer-zona

Istok:
preko cijele godine kao termička pufer-zona, pogodan i za uzgoj bilja, u sunčanim danima do podneva može se koristiti i kao dnevni boravak