Toplinska zaštita kod prozora

Četiri ili više komora za bolju toplinsku zaštitu

U posljednih nekoliko godina rastućih zahtjeva za toplinskom zaštitom, su proizvođači profila povećali napore, kako bi poboljšali svojstva toplinske izolacije u sustavima. Cilj tog truda je razvoj profila, čiji je koeficijent prijenosa toplina približan onome sa staklima. Pri tome su pokušali izvršiti poboljšanje bez promjene postojeće dubine. Budući da je ovaj korak podizanja iz dvije komore na tri komore doveo do značajnog poboljšanja, daljnje povećanje broja komora nije dalo željene rezultate. Rješenje ove dileme je donijela kompletna obnova na profilu geometrije sa dubinom od 70 mm i više.Tako je bilo moguće postići U-vrijednosti od 1,2 W/m²K kod istovremene upotrebe standardnog čelika . U kombinaciji sa ostakljenom toplinskom zaštitom  Uf-vrijednosti od 1,2 W/m²K nisu više utopija .

Ugradnja novih prozora se isplati

Stari i loši prozori su jedan od najvećih izvora gubitka topline u zgradi. Oni su doslovno „tanka mjesta“ u fasadi i posuda bez dna. Sa novim, usko zatvorenim prozorima se može uštedjeti mnogo novaca.

S konceptom do uspjeha

autoPilot koncept čini modularnu bazu Winkhaus programa autoPilot i može se lako prilagoditi Vašim zahtjevima. Komponente se mogu koristiti  od manualnog preko djelomično automatskog do potpuno automatskog zaustavljanja i na taj način stvaraju proces krila jednostavnije, brže i učinkovitije. Pri tome je autoPilot koncept kako kod plastičnih prozora do 130 kg tako i kod drvenih prozora sa 11/12 ili 4 mm razmaka idealan za korištenje. Također za prozore sa 16 mm standardnog žlijeba iz aluminija i čelika je sustav idealno rješenje.

Dokazani program na modularnoj osnovi

Winkhaus autopilot koncept je dizajniran kao fleksibilan i varijabilan modularni sustav s individualnim razinama sigurnosti i dodacima. Time dobiva autoPilot koncept svoj jedinstveni stupanj stabilnosti kroz inteligentnu, jaku i pozitvinu povezanost sustava pojedinih komponenti.Na pokrovnim pločama kod konstrukcije treba izbjegavati, ono što Vašim klijentima ne osigurava zazor kao i prilagodbu prozora. Kroz to nastala površina omogućava lakše čišćenje prozora.

Jedinstvena kombinacija kvalitete, funkcionalnosti i sigurnosti

Na temelju inovativnog ulančavanja sustava i korištenja najkvalitetnijih materijala, realiziram sa autopilotom konzept optimalnu raspodjelu opterećenje oko prozorskog krila, tako da je i kod trajnog opterećenja ili kratkoročnih visokih zahtjeva osigurana dugoročna stabilnost i sigurnost . Posebno zahtjevni dijelovi kao zaključavanje glave gljive i sigurnosni limovi su izrađeni od čelika i jamče dug život i dodatnu sigurnost.Ovisno o individualnim željenim sigurnosnim potrebama nudi Winkhaus rješenja, koja su u skladu s DIN V ENV 1627-1630 – koja odgovaraju klasi otpornosti WK 1 do WK 3. Razne dodatne mogućnosti kao što su zaštita od bušenje, brava prozora, graničnig otvaranja, zaključavanje otvora ili višestruko štednja prozračivanja omogućavaju proizvodnju pojedinačnih prozora, koja odgovaraju zahtjevima Vaših klijenata.

Funkcionalnost u detaljima

Mnoštvo tehnički inovativnih komponenti doprinose daju značajne doprinose velikoj funkcionalnosti i sigurnosti. Na primjer, ručno podesivi Rastex centar-bolcna za zaključavanje, kroz koji se regulira pritisak između krila i okvira za oko +/- 0,8mm i koji je u stanju mirovanju zaštićen od rotiranja. Tako je i nakon mnogo godina korištenja zajamčena čista optimalna nepropusnost.

Drugi primjer je veliki razdjelnik od 37 mm, koji osigurava sigurno zaključavanje i otključavanje kao i trajno funkcioniranje. Ili progresivne škarice, kod kojeg se krila prozora prilikom zatvaranja samostalno iz udaljenosti od 18 mm povuće u okvir ,također podesivo rukom od 18 do 25 mm. Škarice su osobito povoljne kod prozora sa snažnim brtvama, jakim opterećenjima vjetra ili propuha.

Manje je više: za još učinkovitiju proizvodnju prozora

Sa samo nekoliko dijelova je inteligentni i kompaktni modularnu sustav autoPilot konzept garancija za jednostavnu obradu, svestranu mogućnost primjene kao i brzina kod iste kvalitete i sigurnosne funkcije. Proizvodni proces i rukovanje će biti time olakšani. Kod drvenih i plastičnih profila se mogu kroz srednje fiksiranih dijelova postići simetrične rupe uoraka i dobivene ogućnosti bušenja na labavim komadima. Malo je jednostavno više.

Ulazna vrata su posjetnica Vašeg doma

Vaša nova ulazna vrata oblikuju Vašu kuću. Vašem domu daje nezaboravan štih. Onda se s svojim vratima na pravom putu. Time ćete svoj individualni ukus donijeti u prvi plan. Stilski-visoke kvalitete-impresivan simbol Vaše životne filozofije. Nudimo mnogo mogućnosti oblikam boja, tehnologije i funkcije. Naša ulazna vrata su izrađena od kvalitetnih materijala, kao što su drvo, aluminnij i plastika. Da li obložena ili lakirana-realiziramo sve ono što zaželite. Kvalitetne značajke poput prekrivena vrata, posebno staklen i stakleni dizajn. Bez obzira da li se radio o planiranim okvirima od nehrđajućeg čelika ili ugrađenih dijelova.Kako bi se razliovali sa svojim ulaznim vratima optički i tehnički od većine, oslonite se na naš profesionalni tim, koji Vam je na raspolaganju sa savjetima. Radujemo se Vašem pozivu.